Sílvia Romero, número tres de la llista de Tots per Sant Feliu a les eleccions municipals del 2015 a Sant Feliu de Guíxols serà l'alcaldable d'Esquerra Republicana de Catalunya el 2019. L'assemblea local de la formació la va escollir aquest dijous en una votació en què també optava a ser l'alcaldable Jordi Vilà, el cap de llista d'ERC en les quatre eleccions municipals anteriors.

Avui, Romero ha presentat la seva renúncia a l'acta de regidora i, per tant també a les responsabilitats de govern que ha tingut aquesta mandat com a màxima responsable de Recursos Humans, Activitat Econòmica i Projectes Estratègics. Arran de la seva renúncia, el següent regidor de Tots per Sant Feliu a la llista que hauria d'entrar a l'Ajuntament és Manolo Ortega, van informar fonts del partit.

Sílvia Romero va presentar-se per Esquerra a les eleccions al Parlament català del desembre de l'any passat. Ara, ha fet el pas de deixar Tots per Sant Feliu i unir-se a les files d'ERC, en el que ha estat «un trànsit natural», ha manifestat avui. I ha explicat que el canvi és «significar-me allà on estic còmoda» i que se suma «a la lluita des d'on toca», recordant que TSF és una formació municipalista que engloba diferents ideologies.

Romero, que encara no és militant d'Esquerra, ha concretat que la seva renúncia a l'acta de regidora era una acció coherent i normal dins dels seus principis. I ha afegit que aquest pas de plegar de l'Ajuntament posa de manifest que no hi ha cap problema amb els seus antics companys de partit.

Sobre el paper que pugui tenir Jordi Vilà a la futura llista, Romero ha exposat que «el projecte és sumar, no restar; i serà el que ell vulgui». Tant Romero com Vilà han estat companys a l'equip de govern, ja que l'han format Tots per Sant Feliu i ERC, amb el PSC.

Per la seva banda, l'alcalde Carles Motas -i alcaldable de Tots per Sant Feliu el 2019- ha manifestat que el canvi d'aires de Sílvia Romero no els representa cap problema ni sorpresa després que ja s'hagués presentat per ERC al Parlament: «Ja es veia venir, i(Romero) té aspiracions més enllà del municipalisme» que representa Tots per Sant Feliu.

Romero ha exposat que ha decidit sumar-se al projecte republicà «amb voluntat de liderar el procés de canvi iniciat a la ciutat des de l'espai de trobada de la gent d'esquerres, republicana i independentista que només representa fidelment l'ERC».

Treballadora municipal

La nova candidat d'ERC té 42 anys, va néixer a Sant Feliu de Guíxols on ha viscut sempre i és filla d'una família que va arribar als anys 50, procedents de Jaén i de Granada, va precisar Esquerra. És Diplomada en Turisme amb diferents estudis de postgrau en Desenvolupament Local i planificació i màrqueting turístic.

Ha desenvolupat la seva carrera professional sempre dins l'àmbit del turisme i el desenvolupament econòmic i des de fa dotze anys treballa per l'administració pública com a cap dels serveis de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós. Actualment està estudiant un Màster en Govern Local a la UAB, va informar el seu nou partit.

Sòcia d'Òmnium Cultural, està molt vinculada activament a la vida associativa de la ciutat des de diferents àmbits. La pràctica de l'esport, el teatre amateur amb la Companyia Benet Escriba o el Carnaval.