El Comitè de Defensa de la República de Sant Feliu de Guíxols va mostrar aquest dilluns el seu malestar amb l'equip de govern guixolenc (Tots per Sant Feliu, ERC i PSC) perquè no van acceptar la seva proposta, avalada per 1.200 firmes, de nomenar la Rambla d'Antoni Vidal (ara només Rambla) com a Rambla 1 d'Octubre de 2017.

Finalment, 1 d'Octubre de 2017 s'ha afegit a la plaça del Mercat, que ha passat a dir-se plaça del Mercat 1 d'Octubre de 2017, una fórmula diferent de la que s'ha aplicat en d'altres municipis, que han optat per dedicar exclusivament un carrer, plaça o jardí a aquesta efemèride. Pel CDR, l'opció presa a Sant Feliu és «vergonyosa i partidista» i «aigualeix (volgudament) aquesta data històrica; tothom abreujarà el nom i es referirà a la plaça del Mercat, com ja es deia».

La proposta criticada pel Comitè va sorgir d'ERC, que la va proposar a la Comissió del Nomenclàtor ganxó, on va obtenir la majoria dels suports polítics. En el ple, va comptar amb els vots favorables de TSF, ERC, CiU i Guíxols des del Carrer; l'abstenció de la CUP i MES; i el vot en contra del PSC.

El portaveu republicà, Jordi Vilà, ha justificat aquesta fórmula de denominació perquè, per un costat, no entorpeix els veïns pel que fa a la seva adreça postal, i per l'altre «dona lluïment» a l'espai on el dia del referèndum sobiranista es va concentrar la gent a la tarda: es temia una intervenció policial, es van tancar la resta de col·legis electorals i es va mantenir obert el que hi havia a l'Ajuntament -situat a la plaça del Mercat-. Vilà ha reconegut, però, que «tot es pot argumentar».

L'alcalde i president de la Comissió del Nomenclàtor, Carles Motas (TSF), ha afegit que l'associació de veïns d'aquest sector també es va posicionar a favor de la proposta d'ERC.

Davant dels retrets que el govern hagi pogut rebre per aquest assumpte, ja sigui provinents del CDR com d'altres partits, Jordi Vilà ha recordat que «aquest govern ha posat» l'estelada a la façana de l'Ajuntament. Alhora, el republicà ha negat que el posicionament respecte assumptes sobiranistes origini problemàtiques en el si del govern amb el PSC.

En aquest sentit, ha explicat que les formacions del tripartit ganxó ja eren conscients quan van pactar l'acord de govern que en aquests temes no tindrien la mateixa opinió, de manera que van decidir que es passarien pel ple, i que aquest decidís.