El Consell Comarcal del Baix Empordà va ratificar en el ple d'aquest dilluns el decret del president Joan Català (CiU) del 2 d'agost pel qual acordava retirar la gestió del servei de menjador escolar als set centres escolars de la comarca que l'anterior curs eren gestionats per les AMPA, de manera que ara se n'encarrega l'empresa a qui l'ens comarcal l'ha adjudicat. La ratificació va ser aprovada amb els vots favorables de CiU, PSC, ICV, el PP i Tots per Sant Feliu. La CUP hi va votar en contra, mentre que ERC es va abstenir. També es va abstenir el conseller de CiU Jordi Cordon, que és regidor a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Cordon ha argumentat el seu vot, diferent de la resta del seu grup -que integra el govern amb el PSC-, perquè entén que l'AMPA del col·legi del seu municipi, el Guillem de Montgrí, hauria d'haver conservat la gestiól'AMPA del col·legi del seu municipi, el Guillem de Montgrí, hauria d'haver conservat la gestió del menjador escolar ja que hi feia una bona feina. En canvi, coincideix amb els serveis jurídics que la recuperació del menjador escolar que va aprovar el Consell Comarcal s'adequava a la legalitat.

La decisió del Consell de recuperar la gestió dels menjadors que estaven en mans de les AMPA va ser criticada i impugnada per la del Guillem de Montgrí, la qual està pendent del recurs que va interposar contra la decisió de l'ens comarcal al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. També hi va intervenir l'Ajuntament de Torroella, posicionant-se a favor de la gestió de l'AMPA, i el Departament d'Ensenyament, que va posar sobre la taula que els consells comarcals prorroguessin un any el conveni de gestió a les AMPA. Finalment, només el Consell del Baix Empordà ha retirat la gestió a les AMPA.

Cordon, que inicialment, abans de l'estiu, va votar a favor del canvi de gestió perquè aleshores no s'hi veia cap altra solució jurídica, ha lamentat que el Consell Comarcal hagi estat el blanc de les crítiques quan entén que la responsabilitat és del Departament d'Ensenyament. També critica que l'alcalde torroellenc Josep Maria Rufí (ERCmb propostes que no anaven enlloc. Cordon sosté que Rufí hauria d'haver demanat a Ensenyament que retirés la gestió del menjador al Consell i l'entregués a l'Ajuntament. I ha recordat que el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, és del mateix partit que Rufí.