L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), va anunciar aquest dijous a la secció local del partit republicà que no optarà a liderar de nou la llista a les properes eleccions municipals. El polític republicà considera que, després de 12 anys a l'Ajuntament -ha estat el cap de llista a les eleccions del 2007, 2011 i 2015-, cinc dels quals com alcalde, ha complert ja «un cicle» en la política municipal, de la qual es retirarà a la fi d'aquest mandat, el juny de l'any que ve. Alhora, considera que «és el moment ideal per fer el relleu» perquè «les coses van bé» ja que veu l'Ajuntament en una situació estable, «sanejat econòmicament» i amb projectes encarrilats com la zona esportiva torroellenca o l'Espai Medes de l'Estartit. Rufí, veterinari de professió, tancarà així la seva etapa en la política municipal, però restarà a disposició del partit i del país.

L'any 2007, Rufí va entrar a l'Ajuntament torroellenc com a cap de llista d'ERC i, amb tres regidors, va tenir la clau del govern. Aleshores, va pactar amb UPM, que tenia sis regidors, un acord pel qual Rufí fou primer tinent d'alcalde els dos primers anys -i Joan Margall, cap d'UPM, el batlle-, i els dos darrers de mandat va ser el batlle. Del 2011 al 2015, ERC va estar a l'oposició -l'alcalde va ser Jordi Cordon (CiU)-; mentre que arran de les eleccions d'aquell any va retornar al govern, en un moviment a darrera hora que semblava impossible que fructifiqués: Cordon i Rufí, després de quatre anys de retrets, van tancar un acord de govern -en minoria- arran del qual el primer seria el batlle i el segon, el primer tinent d'alcalde. Al cap d'un any, ERC va abandonar el govern i va promoure amb UPM, LEST i la CUP una moció de censura que, el 20 de juliol de 2016, va portar Cordon a l'oposició i Rufí, de nou a l'Alcaldia, càrrec que ocuparà fins a la constitució del proper consistori.

Rufí destaca com a projectes que s'han tirat endavant durant els seus governs el Parc Natural o l'Espai Ter. Però també actuacions menors però que «donen qualitat als veïns» com les obres a la plaça dels Lledoners o la biblioteca de l'Estartit, que espera enllestir.