Verges ha iniciat aquesta setmana el nou sistema de recollida porta a porta, que substitueix el tradicional sistema en contenidors tipus iglú. Amb aquest canvi de model, l'Ajuntament de Verges pretén superar els índexs de reciclatge que s'havien estancat en el 30% per arribar a superar el 75%, no només perquè ho marca la normativa sinó com a acte de responsabilitat ambiental.

Durant la primera setmana d'octubre, es va repartir el material que l'Ajuntament i el Consell Comarcal lliuren a cada llar per facilitar tant la separació dels residus a dins de casa com les dues galledes que han de servir perquè l'empresa reculli davant de cada porta els residus que corresponen a cada dia. Als comerços, als establiments de restauració i als disseminats se'ls ha lliurat contenidors de més capacitat, per adaptar-se a les especificitats de cadascú. Fonts del Consell han informat que s'han penjat ganxos a les cases que ho han sol·licitat per penjar les galledes i s'han buscat també solucions a mida per a cada cas.

Els tècnics del Consell Comarcal continuaran fent el seguiment del servei, amb un control no només de la qualitat del material recollit sinó també del grau de participació, per tal d'assegurar que tothom selecciona les deixalles i d'evitar que es faci turisme de residus perjudicant els municipis veïns. És per això que cada galleda disposa d'un xip identificatiu que es llegeix cada vegada que es buida, de manera que es pot saber tant el que participa com el que no fa ús del servei.

Inici del servei de deixalleria

Juntament amb el servei de porta a porta, també s'inicia el servei de deixalleria, ubicada al carrer de Can Joanmiquel, darrera el camp de fútbol, que donarà sortida a tots els mobles, trastos vells, residus especials, elèctrics, restes vegetals, fustes, runes, entre d'altres, i la solució per les segones residències i per aquells ciutadans que en ocasions especials no poden seguir el calendari establert del porta a porta.