L´Ajuntament de Torroella de Montgrí treballa en la redacció d´un plec de clàusules per treure a concurs la tasca de promoció econòmica i turística que els darrers anys ha anat desenvolupant l´Estació Nàutica Estartit-Illes Medes -complementària a la que l´Ajuntament també fa en aquests àmbits-. D´aquesta manera, l´Ajuntament no concedirà l´any que ve la subvenció que, amb motiu d´un conveni entre les dues parts, rebia l´Estació Nàutica i que aquest any ha estat de 100.000 euros (més un 10% provinent de la taxa turística). La regidora de la Destinació Turística Torroella-l´Estartit-Illes Medes, Sandra Pibernat (LEST), ha explicat que l´Ajuntament ha prorrogat aquest any el conveni amb l´objectiu de convocar el concurs pel que ve. Pibernat i l´alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), han explicat que la licitació d´aquest servei respon a les noves condicions de contractació del sector públic. Hi discrepa el portaveu del grup del PDeCAT a l´Ajuntament, Jordi Cordon, que afirma que no hi ha cap normativa que obligui a treure a licitació el servei que actualment realitza l´Estació Nàutica i tem que, amb la celebració del concurs públic, pugui deixar de fer-lo perquè guanya una altra empresa.

L´Estació Nàutica presta actualment un servei de promoció econòmica i turística complementari al que desenvolupa l´Ajuntament i pel qual percep la subvenció acordada per conveni. Rufí i Pibernat han explicat que, amb la normativa vigent de contractació de les administracions públiques, l´Ajuntament no pot seguir donant aquesta subvenció a l´Estació Nàutica.

La regidora Sandra Pibernat ha detallat que, o bé es fa un conveni anual, o bé es convoca el concurs. El batlle ha afegit que la subvenció es transformarà en un contracte de serveis que l´Ajuntament haurà de treure a licitació i on podrà concórrer qualsevol empresa interessada, també l´Estació Nàutica.

Cordon, però, discrepa que hi hagi una obligació normativa a treure aquesta subvenció a concurs i apunta que, amb el procés de licitació, «es posa en perill» la continuïtat de la tasca de promoció l´Estació Nàutica, i que qualifica de «molt bona».