Un acusat d'intentar matar una dona a ganivetades a Palamós va acceptar ahir cinc anys de presó després de reconèixer l'autoria dels fets en el judici que es va fer a la secció tercera de l'Audiència de Girona. L'acusat està en presó preventiva per aquest cas des del 26 de juliol del 2017.

Durant la vista, l'home va admetre haver clavat ganivetades a la víctima, amb qui tenia una amistat, i que sabia que la podia haver matat. També va dir que havia consumit droga aquell dia. L'escrit d'acusació de la fiscalia, que el processat va reconèixer, relata que els fets van passar el 24 de juliol del 2017 cap a les cinc de la tarda. L'home va quedar amb la dona a prop del geriàtric de Palamós i després li va proposar que l'acompanyés a la barraca on ell vivia, situada a la urbanització Balitra del municipi.

Un cop allà, ell li va proposar tenir relacions sexuals però la dona s'hi va negar com ja havia fet «altres vegades». Aleshores, l'acusat va agafar una navalla de vuit centímetres amb un mànec de fusta i la va apunyalar al coll mentre li deia «jo et tallo el coll, d'aquí no surts viva». La dona va apartar-se però no va poder evitar que la ferís de forma superficial. També la va apunyalar dos cops més a diferents parts del cos i va patir lesions a les mans mentre intentava protegir-se. La víctima va arrencar a córrer però l'acusat la va perseguir amb la navalla alçada mentre cridava «la mato, la mato». Finalment va aparèixer el cunyat del processat, que feinejava en un hort proper al lloc dels fets, i va poder retenir-lo. La policia va detenir l'home aquell mateix dia i la víctima va haver de rebre tractament quirúrgic per suturar les ferides, algunes de fins a 4,5 centímetres i d'altres de superficials que li han deixat cicatrius.

La fiscalia sosté que l'home «era plenament conscient que podia matar-la» mentre l'agredia i que va dirigir els atacs a les «zones idònies» per aconseguir-ho. Per això, i perquè va atacar amb una navalla una dona que anava desarmada, ha mantingut l'agreujant d'abús de superioritat en les conclusions. Durant el judici, va testificar la víctima i el cunyat del processat, que es van limitar a ratificar el que van declarar davant dels Mossos i al jutjat d'instrucció, També van declarar dos metges forenses que van ratificar l'informe de lesions. A més, el processat va dir que «no» és un «assassí» i que «no volia fer cap mal» a la víctima.

Inicialment, el fiscal demanava una pena de nou anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. Durant el judici, però, va rebaixar la petició a cinc anys, mantenint l'agreujant d'abús de superioritat però afegint l'atenuant d'addicció a les drogues. El fiscal considera provat que va cometre l'agressió sota els efectes d'estupefaents, que afectaven «lleument» les seves capacitats. Per altra banda, va sol·licitar que no es pugui apropar a menys de 300 metres de la víctima durant 10 anys i va mantenir la indemnització de 400 euros en concepte de responsabilitat civil per les lesions causades i 6.000 euros més per les seqüeles que han quedat a la víctima. Tant l'acusació particular com la defensa es van adherir a les peticions del ministeri fiscal. El cas va quedar vist per a sentència.