Un de cada tres cotxes que circula per l'avinguda Gavarres, a la urbanització Bell-lloc de Santa Cristina d'Aro, supera el límit de velocitat de 40 km/h. Segons va informar ahir l'ajuntament, així es va poder constatar en el primer control de velocitat fet a través d'un radar mòbil i realitzat a sis vies del municipi del 27 d'agost al 2 de setembre.

En aquesta avinguda, que es troba fora del poble en una zona amb pocs habitatges, en total es van fer cinc controls amb un temps que va anar dels 55 minuts a les dues hores. Es van comptabilitzar un total de 209 vehicles, dels quals 65 van infringir el límit de velocitat. En el primer control, el percentatge d'infracció va rondar el 40%.

D'altra banda, el vial on es van comptabilitzar més cotxes va ser a l'avinguda Teulera, davant l'ajuntament, amb una densitat de 403 vehicles per hora. En aquest punt és on es van fer més controls de radar: un total de 14. Al llarg d'aquests controls es van comptabilitzar 10.377 cotxes, dels quals 782 van infringir la velocitat màxima, que és de 50km/h, la qual cosa representa menys del 8% del total.

Aquest vial, juntament amb l'avinguda Ridaura i el carrer Joan Casas i Arxer, eren els llocs on es va planificar l'actuació. Però després, ja iniciat el control, es va ampliar a les avingudes Roca de Malvet i Gavarres i carrer Pere Gironès, arran de les queixes de veïns per l'excessiva velocitat.

Tot i això, des del consistori, van precisar que en la majoria de casos, les infraccions van ser molt puntuals. «Al carrer Pere Gironès, que també és un vial d'entrada al nucli, es van fer quatre controls, comptabilitzant 773 vehicles, i només un va superar el límit marcat», va especificar l'ajuntament a través d'un comunicat.

El control de velocitat forma part d'una campanya impulsada per la Policia Local, a través de l'empresa Sasep. «Volem conscienciar la població de respectar els límits de velocitat», va ressaltar el sotsinspector Andrés Gil. Per la seva part, l'alcalde Xavier Sala va destacar que «Volem acabar amb els conductors imprudents, ja que a part de posar la seva vida en perill, també hi posen la de molts cristinencs».