L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va presentar, dijous passat, la nova caldera de biomassa a l'Estartit que donarà servei a l'Escola Portitxol, a la sala polivalent, a la nova llar d'infants i a la futura biblioteca. Com la que l'any 2013 es va posar en marxa al CEIP Guillem de Montgrí, s'alimentarà d'estella provinent de l'aprofitament forestal del Montgrí.

Segons va informar el consistori, la nova central s'ha instal·lat en un espai de la sala polivalent, ha tingut un cost de 149.054,79 euros i compta amb una subvenció de 100.000 euros de la Diputació de Girona. Aquesta és una de les accions incloses en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) que pretén l'any 2020 reduir un 24,24% les emissions respecte les generades el 2005.

L'acte va comptar amb la presència del diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Bartomeus; i el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau. Aquesta obra està inclosa dintre un contracte que s'ha establert amb l'empresa Mateu Nierga per al subministrament d'energia renovable en aquest equipament per 10 anys.