20 de octubre de 2018
20.10.2018
Diari de Girona

Posen el nom de l'exregidora Núria Rivas al Centre d'Educació de Palafrugell

La que va ser edil del consistori durant deu anys va morir el 2014 als 42 després de patir una llarga malaltia

20.10.2018 | 00:42
Durant l'homenatge es va descobrir la placa amb el nou nom del centre.

Palafrugell va retre, dijous al vespre, un sentit i emotiu homenatge a la que va ser regidora de l'ajuntament durant deu anys, Núria Rivas Mascarós i va morir l'any 2014 als 42 anys després d'una llarga malaltia. L'acte es va realitzar al Centre Municipal d'Educació, un espai públic que va impulsar la que va ser cap de llista d'Entesa-Junts per Palafrugell i que a partir d'ara, portarà el seu nom.

L'homenatge, que va començar a les set de la tarda, va aplegar unes 200 persones entre familiars, amics i representants polítics de la vila que van recordar les diferents facetes de Núria Rivas, des de la política a la més personal, a través de diferents parlaments i vídeos amb diversos testimonis. «Era una regidora excepcional, la millor que he conegut mai», va destacar l'alcalde, Josep Piferrer, que també va ressaltar la seva «empenta, el poder de convicció i l'entusiasme».

Per la seva banda, Núria Aupí, directora del Centre Municipal d'Educació que va treballar conjuntament amb Rivas per fer realitat el nou Centre, la va definir com la persona que «va plantar la llavor perquè Palafrugell sigui la ciutat educadora que és avui i continuarà sent en un futur». «Era una persona que ennoblia l'exercici de la política», va manifestar Lluís Medir, alcalde de la vila entre 2003 i 2009, que va subratllar la capacitat d'estimar, de sacrifici i l'optimisme i l'honestedat de Núria Rivas.

Durant l'acte d'homenatge es va descobrir una placa amb el nou nom de les instal·lacions del Centre Municipal d'Educació.

Núria Rivas Mascarós (Palafrugell, 1971-2014), era diplomada en treball social i mediadora, i va ser regidora de l'Ajuntament de Palafrugell amb el grup municipal Entesa-Junts per Palafrugell entre els anys 2003 i 2011. Concretament, va ser regidora d'Educació fins el 2007, anys en els quals va liderar la creació del nou Centre Municipal d'Educació, i va impulsar el projecte de Ciutat Educadora i el Pla Educatiu del municipi; de Benestar Social entre 2007 i 2009, promovent el Projecte d'Intervenció Integral del Pla de Barris La Sauleda-Carrer Ample; i primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Pla de Barris, entre els anys 2009 i 2011. Arran de les eleccions municipals de 2011, va passar a ser membre de l'oposició, encapçalant la llista del grup municipal l'Entesa-Junts per Palafrugell fins l'any 2013. Rivas va morir l'any 2014 als 42 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit