Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha obtingut, per segon any consecutiu, el distintiu que l'acredita com una de les 100 destinacions més sostenibles del món. El rànquing l'elabora l'associació internacional Green Destinations, conjuntament amb una vintena d'organitzacions que treballen per fomentar el turisme sostenible. Amb aquest guardó es vol donar a conèixer la feina que fan les destinacions a favor de la sostenibilitat i promoure casos de bones pràctiques. En l'avaluació i selecció dels guardonats hi participen un centenar d'experts internacionals.

El lliurament del guardó es va fer el 27 de setembre a la ciutat de Nijmegen (Holanda) en el marc de la Global Green Destinations Conference. En aquesta conferència, l'assessor turístic municipal, Josep Capellà, va pronunciar una ponència sobre la protecció de les illes Medes com a element clau de desenvolupament d'una estratègia de turisme sostenible a Torroella de Montgrí i a l'Estartit.

A aquest reconeixement s'hi afegeix el fet que la destinació apareixerà properament com a exemple en una guia europea de bones pràctiques per ajudar polítics i agents turístics a implementar polítiques que permetin incrementar la sostenibilitat de les seves destinacions. La guia es presentarà el 8 de novembre en la conferència internacional del programa europeu Mitomed+, un projecte Interreg MED que dona suport al desenvolupament sostenible del turisme marítim i costaner.

Torroella-l'Estartit-Illes Medes aporta la seva experiència en la posada en valor dels seus recursos naturals i en el canvi de model urbanístic que va implementar a partir dels anys 80, basat en la promoció dels actius naturals, culturals i paisatgístics com a base pel reposicionament d'un destí litoral.

Amb els anys, aquest nou model, que continua en desenvolupament, ha permès diferenciar la destinació dins de la marca Costa Brava i diversificar l'oferta turística. En el cas de la protecció de les Illes Medes, segons dades de 2015, les activitats associades van generar 12 milions d'euros i més de 200 llocs de treball.