La Policia Local de Palafrugell, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, va frustar l'ocupaciógràcies a l'alerta que van rebre de testimonis. Arran d'aquesta intervenció policial, els tres ocupants van quedar detinguts per un presumpte delicte de desobediència a l'autoritat i violació de domicili. Es dona la circumstància que l'habitatge és una primera residència, la propietària de la qual es trobava de viatge fora del municipi durant uns dies. A més, la ràpida denúncia per part dels testimonis va facilitar la desocupació de l'habitatge, han concretat fonts policials.

L'ocupació i detenció dels tres presumptes ocupants, han informat fonts municipals, es va produir aquest dimecres. Trucades de diversos testimonis van alertar la Policia Local de Palafrugell que s'estava produint l'ocupació d'un pis particular. Arran de l'avís, els agents van contactar amb la propietat, que els va manifestar que el pis hauria d'estar buit en aquells moments perquè es trobava fora del municipi per un dies, ja que estava visitant uns familiars.

Posteriorment, el fill de la propietària del pis va personar-se amb les claus a l'habitatge i va intentar obrir la porta, cosa que va ser infructuosa perquè els panys ja estaven canviats. Segons el relat de les fonts municipals, la insistència dels agents i la rapidesa a arribar a la finca van permetre acabar ràpidament amb aquesta situació i detenir els tres presumptes ocupants, que van passar a disposició judicial.

Fonts policials han apuntat que, dins de les ocupacions d'habitatges, es poden trobar moltes casuístiques que determinen si la desocupació es pot fer més o menys ràpida.