El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de la Bisbal d'Empordà, a l'oposició a l'Ajuntament, ha presentat una moció perquè el proper ple municipal pugui acordar que la corporació recuperi la gestió de la recollida selectiva de paper, vidre, plàstics i orgànica, que en aquests moments té cedida al Consell Comarcal del Baix Empordà. El regidor de CiU, Xavier Dilmé, ha denunciat en diverses ocasions les deficiències d'aquest servei, així com l'acumulació de residus als voltants dels contenidors en estar aquests totalment plens.

Dilmé ha exposat que està «cansat i avorrit que cada vegada que es denuncia per part del nostre grup una deficiència en el servei, la regidora de Medi Ambient, Gemma Pascual (ERC. Segons Dilmé, «nosaltres entenem que l'Ajuntament està obligat a controlar l'estat dels contenidors, de supervisar la feina que es fa en general, i exigir després al Consell que faci bé la feina si es detecta que no la fa». El regidor entén que l'Ajuntament «té mitjans humans suficients» per dur a terme aquest control, però «en canvi, l'equip de govern d'ERC-CUP-ICV ha optat per no fer res i, si alguna cosa no funciona, automàticament responsabilitzar-ne el Consell per poder-se'n rentar les mans davant la ciutadania».

El regidor ha recordat que «el rebut d'escombraries a la Bisbal és molt car i hem d'oferir als ciutadans un bon servei. Aquí entenem que hi ha un greu problema de gestió que acaba perjudicant els ciutadans de la Bisbal, un problema que ells no tenen cap necessitat de continuar patint i que s'ha de solucionar assumint el mateix Ajuntament la gestió d'aquest servei, no hi veiem altres possibilitats si l'equip de govern renuncia a fer la feina que li pertoca».