La subdirectora general de Desenvolupament Turístic Territorial de la Generalitat ha proposat que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí rebi una subvenció de 350.000 euros per l'execució de l'Espai Illes Medes de l'Estartit, que es troba al moll comercial. La concessió és de caràcter provisional, ja que en falta l'aprovació definitiva, si bé fonts coneixedores han apuntat que rarament s'ha tocat un import ja proposat en aquesta fase. L'ajuda econòmica està destinada a la part d'obres que correspon executar a l'administració local.

En concret, el projecte que ha de dur a terme l'Ajuntament té un pressupost d'1.399.572,76 euros (amb IVA) pel qual, en principi, ja comptarà amb aquests 350.000 euros concedits dins dels plans de foment territorial del turisme. D'acord amb el projecte d'execució de la part municipal, les obres s'han de dur a terme en un període de set mesos i s'hi preveu adequar una sala d'ús general per a exposicions permanents i temporals amb una zona de recepció; lavabos públics i un elevador amb accés des de l'exterior; un bar situat en un cos annex amb una gran terrassa; porxos exteriors com a protecció solar i espai de relació entre l'interior i l'exterior; una coberta-mirador com a espai públic per gaudir del paisatge i per organitzar-hi actes lúdics i culturals; i una grada a la façana sud-est per celebrar-hi espectacles a l'aire lliure.

Inici el proper gener

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí també està pendent a veure si rep una subvenció al fons europeu Feder. Amb aquesta ajuda, la confirmació de la procedent del pla de foment del turisme i els recursos propis que ha acumulat, l'Ajuntament estarà en disposició de tirar endavant l'execució de la seva part.

La voluntat dels responsables municipals és que l'obra de l'Espai Illes Medes estigui licitada al gener perquè pugui començar a executar-se i, abans de l'estiu, haver realitzat ja els tancaments de l'estructura i la coberta.