25 de octubre de 2018
25.10.2018
Diari de Girona

El govern de Palafrugell proposa apujar la taxa d'escombraries un 2,5%

També hi haurà un increment del 2% de l'ocupació de la via pública amb taules i cadires

25.10.2018 | 00:30
El govern de Palafrugell proposa apujar la taxa d'escombraries un 2,5%

L'Ajuntament de Palafrugell porta a aprovació en el ple del proper dimarts les ordenances fiscals per a l'exercici 2019 que, en la línia dels darrers anys, la gran majoria d'impostos quedaran congelats, mentre s'incorporen noves bonificacions per a tots aquells que optin per la domiciliació bancària, han informat fonts municipals. I es preveu l'increment d'un 2% dels preus d'ocupació de la via pública amb taules i cadirres; i la puja d'un 2,5% de la taxa de recollida d'escombraries.

Entre els elements de les ordenances fiscals per l'any que ve, l'equip de govern (ERC i PDeCAT) destaca l'establiment de noves bonificacions del 2% en la majoria d'impostos, entre ells l'IBI, i es manté un 5% en l'impost de vehicles de tracció mecànica per a tots aquells contribuents que domiciliïn el pagaments dels tributs.

D'aquesta manera, el consistori segueix la línia dels darrers anys de congelació d'impostos i taxes. Segon l'alcalde, Josep Piferrer (ERC), «el resultat global a final d'any per a la gran majoria de palafrugellencs serà una rebaixa en els impostos per l'any 2019». En aquest mateix sentit, Piferrer destaca que «enguany també es tindrà en compte establir importants bonificacions a totes aquelles persones que optin per domiciliar els rebuts».

També es manté la bonificació del 50% per a habitatges llogats des de la borsa de lloguer social de l'oficina municipal d'habitatge, i també d'un 50% per habitatges dotacionals que realitzen activitats de lloguer social per a gent gran.

D'altra banda, es mantenen les bonificacions destinades a les famílies nombroses i monoparentals, així com les reduccions a determinades figures impositives per activitats econòmiques de nova implantació o les que facin obres de millora o ampliació de la seva activitat.

Millora amb increment

Pel que fa referència als augments més significatius, ha informat l'Ajuntament, hi haurà un increment d'un 2% en totes les tarifes d'ocupació de la via pública amb taules i cadires. Un altre increment serà el de la tarifa de recollida d'escombraries domèstiques i comercials amb un 2,5%, motivat per la progressiva regularització de les tarifes per adequar-les al cost real del servei, així com per complementar les millores que s'implementaran a la recollida el proper any 2019.

Malgrat això, hi haurà bonificacions especials per a tots aquells que durant l'any utilitzin els serveis de la deixalleria municipal, han precisat fonts de l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook