Demòcrates de Palamós i Palamós Futur, havent constituït una confluència política i estratègica i en el marc d'un procés participatiu derivat del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, van anunciar ahir que presenten una candidatura per a les properes eleccions municipals previstes per al mes de maig del 2019. Aquesta candidatura tindrà el nom d'Ara Palamós i serà encapçalada per el politòleg palamosí Marc Gafarot i Monjó.

El candidat prové de l'antiga Convergència, ara PDeCAT, i el 2016 va ser l'alternativa a Pere Vila per presidir aquesta formació a les comarques gironines -es va imposar Vila-. Fins aleshores havia treballat com a assessor a la secretaria de relacions internacionals de Convergència, a la Fundació CATmón i al Parlament europeu. Havia estat membre de l'executiu de CDC al Baix Empordà i secretari d'organització de la secció local del partit.

Ara Palamós ha comunicat que atorga a les properes eleccions municipals una importància cabdal per al futur de Palamós i Sant Joan, així com pel conjunt de Catalunya. La nova formació considera que el municipi té tota una sèrie de reptes pendents en àmbits diversos i de gran rellevància social. En aquest sentit, creuen que l'actual govern municipal (ERC i CiU) «no ha estat capaç de liderar-los i resoldre'ls amb claredat i eficàcia, i ha optat per una política diletant d'abandonament de les funcions pròpies d'un govern municipal».

Ara Palamós ha afegit que continuarà mantenint contactes amb entitats i associacions de Palamós i Sant Joan per copsar l'opinió dels seus veïns, «a fi de presentar un projecte de futur i il·lusionant, destinat a millorar la qualitat de vida del conjunt de la nostra ciutadania i del nostre teixit productiu, cultural, social i comercial».

Segons el comunicat de la formació, aquest està integrat per diferents personalitats d'ideologia plural i central de la vila i pretén bastir un projecte aglutinador i atractiu per al conjunt de la nostra ciutadania.