n El portaveu del grup municipal del PSC, a l'oposició a l'Ajuntament, Juli Fernández, afirma que la proposta d'ordenances fiscals de l'equip de govern (ERC i CiU) per l'any que ve «empobreix la ciutadania del municipi» i «no afavoreixen l'activitat econòmica». Fernández ha exposat que l'IBI es va incrementar un 2,5% l'any passat, la pujada «més gran dels últims anys», i considera que pel 2019 era possible una reducció de l'IBI ja que hi haurà «un increment d'ingressos estimats fruit dels més de 2.500 expedients de revisió cadastral tramitats».

El regidor socialista tampoc veu bé que la taxa d'escombraries s'apugi un 2,5% de forma general, sense cap consideració en relació a la diferència entre els residus domèstics i els industrials. A l'ICIO, explica Fernández, s'aplica una equiparació entre obra major i menor que desemboca en un tipus del 3,75% i genera en la figura dels petits particulars, que fins ara liquidava un 3,2%, «un nou gran damnificat per les polítiques municipals». Quant a la taxa d'ocupació de via pública amb taules i cadires,que s'incrementa un 2%, Fernández ho veu com «un clar perjudici per als establiments comercials i turístics».

«Són unes ordenances que no aporten cap nova proposta de reducció d'impostos i taxes en funció de la capacitat econòmica de les famílies o en funció de la creació d'ocupació», conclou Fernández, que aprecia «una falta total d'imaginació» en unes ordenances «que demostren que aquest és un govern municipal paralitzat».