Els Mossos d'Esquadra van detenir el diumenge i el dilluns passat, a Albons i Palafrugell, dos homes de 40 i 35 anys, de nacionalitat algeriana i amb domicili a Palafrugell, com a presumptes autors d'un delicte de furt a interior de vehicle i un delicte de robatori amb força a interior de vehicle per robar bosses de mà de dins els vehicles aprofitant el descuit dels propietaris.

La investigació continua oberta i els mossos no descarten més detencions i la imputació de més fets delictius.

El primer dels fets es remunta al 8 de setembre, quan els mossos van saber que s'havia produït un furt a l'aparcament exterior d'un supermercat de Palamós.

Una senyora va denunciar que, pels voltants de les onze del matí, just quan sortia de fer la compra setmanal, li van furtar la bossa de mà que havia deixat al seient del cotxe mentre col·locava la compra al maleter. Dins la bossa de mà, la víctima portava la seva documentació personal i la del vehicle, diverses targetes bancàries, un telèfon mòbil i unes ulleres de sol.

Ocupats al maleter

El segon dels fets que els atribueixen els mossos va succeir la tarda del 19 d'octubre, quan una dona va denunciar que havia estat víctima d'un robatori amb força a l'interior del seu cotxe quan estava estacionat a l'aparcament d'un supermercat de Sant Antoni. El lladre va forçar la porta posterior dreta en poc temps, i també li va sostreure la bossa de mà.

Segons han informat els Mossos, els lladres utilitzaven sempre el mateix modus operandi: vigilaven l'aparcament dels supermercats a l'espera que alguna víctima sortís de fer la compra i es dirigís al seu vehicle; la seguien amb cautela i esperaven que obrís el cotxe, col·loqués la bossa de mà en un seient i comencés a posar les bosses de la compra del carretó al maleter.

Mentre la víctima estava ocupada, els lladres s'aproximaven ajupits per obrir la porta i sostreure sigil·losament la bossa de mà. Després marxaven ràpidament del lloc.

En llibertat amb càrrecs

El Grup de Delinqüència Urbana de la Bisbal d'Empordà va portar a terme la investigació, que va culminar amb la detenció de dos homes com a presumptes responsables d'aquests il·lícits. Del robatori perpetrat a Sant Antoni, els mossos van recuperar la bossa de mà sostreta i la van retornar íntegrament a la seva propietària.

Els detinguts, ambdós amb antecedents, van passar els dies 29 i 30 d'octubre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.