04 de novembre de 2018
04.11.2018

Platja d'Aro manté que la restauració del talús de Xavi no està acabada

No es veu cap progrés significatiu des que el maig es va iniciar la plantació de la cobertura vegetal

04.11.2018 | 00:48
Imatge d´aquesta setmana de la restauració practicada al talús danyat il·legalment a sa Conca, amb escasses diferències des que es va plantar la vegetació.

La restauració del talús de sa Conca, a Platja d'Aro, malmès el febrer del 2017 arran d'unes obres irregulars que es van fer a la part inferior, no ha acabat. L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro encara no hi ha donat el seu vistiplau, segons va comentar aquesta setmana el regidor d'Urbanisme Josep Maria Solé. El cert és que no es veu cap progrés significatiu des que el maig es va iniciar la plantació de la cobertura vegetal que ha de retornar al terreny a l'aspecte que tenia anteriorment. La diferència més important és el creixement de les canyes que s'hi van plantar. Josep Maria Solé també va concretar que properament els treballs de restauració han de procedir a retirar la superfície que es va col·locar per evitar l'erosió del terreny com a conseqüència de les pluges i facilitar l'arrelament de la vegetació. Aquesta superfície és una coberta de fibra de coco, va afegir el regidor.

Arran de l'expedient de restauració que va obrir l'Ajuntament per una perforació il·legal i il·legalitzable a la base del talús, la promotora de les obres –la societat Galileu 136 SL, lligada al futbolista Xavi Hernández– tenia de termini fins el 20 de maig per enllestir la restauració. No obstant això, els tècnics municipals van informar-ne desfavorablement aleshores, de manera que estan pendents que aquesta restauració avanci i culmini amb un acabat correcte, confia, i espera en tot aquest procés, el regidor d'Urbanisme.

Va ser el Grup de Natura Sterna qui, el febrer de l'any passat, va alertar l'Ajuntament sobre una possible actuació irregular al talús de sa Conca. L'Ajuntament va comprovar-ho i va certificar que les perforacions que es feien estaven en una zona qualificada com a zona verda, i de titularitat pública. L'objectiu de la perforació era obrir un accés a la part inferior del talús que connectés el xalet de la part superior amb la platja. A més, s'havia fet sense cap permís ja que, si bé el projecte al qual l'Ajuntament va concedir la llicència d'obres preveia una obertura en el talús, no era a la cota zero, si no a uns set o vuit metres d'alçada.

Precisament, després d'aturar les obres irregulars, la promotora va reprendre la perforació del talús per fer aquest accés, però al lloc on preveia el projecte, en terreny propietat del privat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook