El portaveu del grup municipal del PSC de Palafrugell, a l'oposició, Juli Fernández, ha respost a l'equip de govern (PSC i CiU) que el servei porta a porta de transport adaptat no és cap servei nou, si no que ja fa anys que l'Ajuntament l'ofereix a través de la Creu Roja. El socialista veu bé que l'equip de govern vulgui licitar el servei, però no que doni a entendre que és un servei nou -per exemple, el titular del comunicat municipal sobre la licitació era: «L'Ajuntament posarà en marxa el servei de transport porta a porta»-. Fernández ha manifestat que «aquest servei fa anys que el presta la Creu Roja amb un resultat satisfactori».

A part d'aquesta precisió, Juli Fernández demana a l'equip de govern que el plec de clàusules de la licitació del contracte inclogui consideracions que afavoreixin les entitats sense ànim de lucre i que tinguin vinculació amb el municipi en cas que hi hagi un empat en la puntuació entre diferents candidats. Aquests reconeixements, ha precisat el regidor socialista, els recull l'article 122.2 de la llei de contractes del sector públic en l'àmbit social, laboral i ambiental. I insisteix que sigui tot «sempre respectant la llei».

Juli Fernández ha manifestat que també hi altres maneres d'afavorir aquestes entitats de caràcter social com, per exemple, valorar l'oferiment d'activitats al poble. El contracte que l'Ajuntament de Palafrugell treu a concurs per al servei de transport adaptat porta a porta és per quatre anys i amb un cost aproximat de 325.000 euros.