Verges va despertar-se ahir al matí amb diverses façanes pintades amb símbols nazis, insults contra el president Quim Torra i escrits com «Tots som espanyols» i «Viva España». També van pintar banderes espanyoles als fanals i pilones dels diferents accessos al municipi i van treure les estelades que hi havia a les carreteres. L'alcalde del municipi, Ignasi Sabater, va atribuir els fets a un grup «d'extrema dreta que actua encaputxat i de nit» i que busca el «conflicte». Per això, ja va anunciar que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular i va animar els veïns afectats a denunciar els fets. També va avançar que organitzaran una jornada «participativa» per netejar els desperfectes. A banda de Verges, la matinada de dimarts a dimecres també van treure llaços grocs de la Pera i van tornar a serrar el pal de l'estelada de la rotonda d'entrada a Palamós. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i estan recollint denúncies de diversos veïns i municipis. Durant la matinada haurien desaparegut entre 50 i 60 estelades.

En aquesta ocasió, va lamentar el batlle, «els ha tocat el rebre a cases particulars», i va assegurar que els autors dels desperfectes «no poden viure sense conflicte». «Però aquí a nosaltres no ens hi trobaran mai perquè el nostre és un projecte de propostes, de compromís social i nacional», va insistir. Entre els escrits, hi ha diversos insults a Quim Torra i Carles Puigdemont, com ara «fill de puta» o «maricón traïdor», però també hi ha escrits com «Torra portarà a la ruïna Catalunya» o esvàstiques.

Sabater ja va avançar que denunciaran els fets i que l'Ajuntament es personarà a la causa com a acusació particular per aconseguir que s'identifiquin els autors i hi hagi conseqüències.

Verges no va ser l'únic municipi de la comarca que va patir bretolades contra elements independentistes durant aquella matinada. A Palamós van serrar de nou el pal de l'estelada que hi havia a la rotonda de l'entrada de la població des de Calonge -ja el van serrar el setembre i l'ANC el va reposar fa menys d'una setmana. També van pintar els missatges «senyeres sí estelades no», «visca Espanya» i «feixistes independentistes».

Cada tres dimarts

A la Pera van arrencar els llaços grocs penjats per tot el poble i van pintar banderes espanyoles a les faroles. L'alcaldessa, Maria Lluïsa Teixidor, va expressar la seva indignació i va apuntar que «sempre actuen els dimarts de cada tres setmanes». A Palafrugell també hi havia hagut actes vandàlics els últimes dies. Aquest cap de setmana van trencar el pal de l'estelada de la plaça Floreal i durant el primer cap de setmana de novembre també van retirar llaços grocs. Alguns murs del poble també van aparèixer pintats amb missatges com «Viva España» i «Viva la Guardia Civil».