Els Mossos d'Esquadra han detingut els tres joves que el divendres a la nit van ser enxampats per l'alcalde de Bellcaire d'Empordà, David Font, robant en el centre cívic de la localitat.

Els agents van detenir els tres homes, de 19, 22 i 24 anys, de nacionalitat marroquina i senegalesa, entre aquest dimarts i dimecres. Els arrestats són veïns de Verges, Torroella de Montgrí i Ullà i els Mossos els consideren presumptes autors d'un robatori amb força; i per a un d'ells, també presumpte autor d'un robatori amb violència i intimidació.

Els lladres es van endur un sobre amb 520 euros i van forçar la màquina de begudes. Els detinguts, dos dels quals tenen antecedents, es troben en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.

Els Mossos d'Esquadra van informar ahir que, sobre les onze de la nit del divendres passat, l'alcalde de Bellcaire va trucar el cos per alertar que hi havia dues persones vestides de fosc robant al local social. Quan els agents hi van arribar, Font els va explicar que anava a l'equipament a recollir uns documents i es va trobar el bombí de la porta d'entrada forçat; va entrar-hi i va sorprendre dos homes a l'interior, que van sortir de darrere el mostrador i de darrera la màquina de begudes.

Aleshores, un d'ells es va abraonar sobre el batlle per sortir i l'altre hi va forcejar per poder escapar, cosa que va provocar lesions lleus en una mà de Font. A l'exterior, els esperava un tercer individu a l'interior d'un vehicle, que en veure el batlle va fugir amb els llums apagats i a gran velocitat per evitar que es veiés la matrícula, van relatar els Mossos.

Amb la descripció dels assaltants i del vehicle que va facilitar el batlle, els Mossos van detenir els tres delinqüents: dos aquest dimarts i el tercer, de 19 anys i veí de Verges, dimecres. A aquest darrer la policia li atribueix un presumpte delicte de robatori amb violència i intimidació per enfrontar-se i lesionar lleument l'alcalde, van afegir les fonts dels Mossos.

Unes setmanes abans, els tres detinguts ja havien estat identificats en un control a la C-31 a Ullà. Va ser el 17 d'octubre, quan els tres individus viatjaven en el mateix cotxe amb el qual van actuar a Bellcaire. En detectar el control policial, van llençar roba per la finestra -guants, passamuntanyes, pantalons i dessuadores-; no obstant això, els agents els van interceptar, identificar i van comissar la roba que havien tirat, que presumptament haurien fet servir per cometre delictes.