El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha rebutjat el recurs que l'AMPA de l'escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí va interposar contra la decisió del Consell Comarcal del Baix Empordà de recuperar la gestió del menjador d'aquest centre escolar. Tampoc ha admès el recurs que a nivell particular van presentar en el mateix sentit que l'AMPA tres mares i un pare d'alumnes.

La decepció a l'associació de mares i pares d'alumnes del Guillem per la decisió del Tribunal és notable perquè «esperàvem que ens diguessin si teníem raó o no, però tenim la impressió que no han volgut pronunciar-se», ha manifestat un membre de l'entitat.

La decisió del Tribunal, presa el 7 de novembre i comunicada a l'AMPA el divendres passat, ha estat no admetre el recurs «per manca de legitimació i representació» tant de l'associació com dels pares dels alumnes que es van unir a la causa particularment. Els recurrents poden interposar contra la decisió del Tribunal de Contractes un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, possibilitat que l'AMPA valora.

El Consell Comarcal del Baix Empordà va fonamentar la decisió de recuperar la gestió del menjador -servei que ofereix a través d'una empresa a qui el va adjudicar- en informes jurídics. No obstant això, l'AMPA considerava que la decisió era nul·la de ple dret, i no estava sola: tant la direcció del centre com l'Ajuntament torroellenc van defensar i elogiar la gestió que ha dut a terme l'entitat al capdavant del menjador escolar.

El recurs que va interposar l'AMPA, però, no ha fructificat. El Tribunal de Contractes el va rebutjar perquè l'entitat va entregar una informació fora del termini: l'AMPA la va entregar dins de termini al registre de la Generalitat a Girona -on havia presentat el recurs inicial-, però va arribar al Tribunal cinc dies després, una aspecte formal que els membres del Tribunal no van voler passar per alt, de manera que van rebutjar entrar a debatre'l per considerar que l'AMPA no té legitimació per presentar el recurs.

Quant als pares que van actuar particularment, el Tribunal Català de Contractes tampoc els reconeix legimitació perquè considera que «no ha quedat evidenciat en el recurs plantejat» que hi tinguin interessos.

L'AMPA està disconforme amb la decisió del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic i el seu tresorer exposa que, en definitiva, la resolució posa de manifest que ningú pot presentar cap recurs: «Si la Llei de contractació del sector públic estableix que només poden interposar un recurs les parts afectades, que són l'empresa -que ara ofereix el servei- i els usuaris, però després els usuaris no el podem presentar -arran de la decisió del Tribunal de Contractes que no veu legitimació ni a l'AMPA ni a pares d'alumnes-, aleshores ningú en pot presentar perquè, lògicament, l'empresa no ho farà».