Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, a Palafrugell, un home de 40 anys, de nacionalitat marroquina i veí d'aquest municipi, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. El detingut tenia en una nau, de la qual és el llogater, 1.350 plantes de marihuana, que, segons els Mossos, tenien un valor de 750.000 euros.

Aquesta detenció arrenca, segons va informar ahir la policia catalana, a principis de novembre quan els mossos de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van tenir coneixement, a través de diverses queixes veïnals, que en una nau industrial situada al carrer de Pals de Palafrugell se sentien sorolls de motors i fortes olors i hi havia molts moviments de vehicles que hi entraven i en sortien.

Arran d'aquestes denúncies veïnals, la unitat d'investigació va començar a indagar si en aquesta nau, un antic escorxador de grans dimensions, hi hauria una plantació de marihuana. Durant la investigació els agents van observar que aquesta nau tenia diversos cables d'entrada de llum provinent de l'exterior; forats que servien de ventilació i respiradors fets amb rajoles; diversos tubs de ventilació; aparells de bombes de calor i finestres tapiades des de l'interior. A més, els investigadors també van detectar que des de l'exterior es podia percebre una forta olor de marihuana, va relatar la policia.

Els mossos també van esbrinar que aquesta nau no disposava de llum ni de cables d'entrades, de manera que tot apuntava que s'hi estaria procedint d'una manera irregular. A més, la companyia elèctrica va corroborar que la nau tenia un consum anormal i desmesurat per una xarxa de baixa tensió. A més, els mossos hi van detectar l'entrada i la sortida freqüent de furgonetes i turismes, com ja els havien alertat els veïns. Ahir, i en el marc d'un operatiu policial que va comptar amb la participació d'efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, efectius de seguretat ciutadana i d'investigació d'aquesta comissaria, va fer-se una entrada i registre a la nau. A l'edifici, que estava dividit en diversos magatzems, s'hi van trobar quatre estances plenes de plantes de marihuana en ple rendiment i amb un estat avançat de creixement. Les habitacions estaven habilitades amb tots els estris per dur a terme el cultiu òptim d'aquestes plantes, tals com làmpades, focus, transformadors, ventiladors, bidons d'aigua, fertilitzants, termòmetres, van comunicar els Mossos d'Esquadra.

Els agents hi van intervenir 1.350 plantes de marihuana amb un pes de més de 140 quilograms. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, la droga estaria valorada en uns 750.000 euros, van afegir les fonts policials. Per aquest motiu, els Mossos van detenir el titular del contracte de lloguer d'aquesta nau per un presumpte delicte contra la salut pública i per un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric per tenir l'escomesa de la llum de manera irregular. La investigació no es donava ahir per tancada i es preveien més detencions. El detingut, a qui consten antecedents, passarà properament a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.