15 de novembre de 2018
15.11.2018
Diari de Girona

Palamós instal·la les primeres càmeres de videovigilància

Són a la Fosca i al Mas Pareras i, en un futur, també se'n col·locaran per controlar el barri vell

15.11.2018 | 01:34
Dos operaris munten el sistema de càmeres de videovigilància, ahir, en un dels accessos a la Fosca .

El procés d'instal·lació de càmeres de videovigilància i de lectura de matrícules a Palamós ha començat aquesta setmana. L'Ajuntament ha informat que els aparells s'ubiquen en els accessos de les urbanitzacions del Mas Pareras i de la Fosca, dos sectors del municipi que queden aïllats del nucli urbà i «són més vulnerables als robatoris». Es tracta d'un total de vuit càmeres distribuïdes en quatre grups de dues unitats cadascun, que combinen dues funcions.

Per un costat les que fan control de la lectura de les matrícules de tots els vehicles que accedeixen en els àmbits controlats: aquestes càmeres poden detectar, mitjançant una aplicació d'un programari, les matrícules de vehicles denunciats o sospitosos que prèviament hi haurà introduït la Policia Local, advertint de manera automàtica els agents de l'accés d'aquests vehicles dins l'espai videovigilat.

Les altres càmeres instal·lades tenen una funció de control del trànsit en aquell àmbit, no poden enregistrar i només emeten imatges a temps real de l'activitat de la circulació dels vehicles.

L'empresa que fa els treballs d'instal·lació distribuirà aquest conjunt de càmeres en quatre punts d'accés a les dues urbanitzacions. Concretament i pel que fa a la Fosca, en les confluències de la Ronda de l'Est i la carretera de la Fosca; també a la cruïlla del camí Vell de la Fosca i el carrer de Cap de Planes; i finalment a l'intersecció entre l'avinguda d'Àngel Guimerà i la carretera de Sant Esteve. A Mas Pareras s'ubicarà en el seu únic accés, just a l'inici del carrer del Patró Martí Badia.

El cost d'instal·lació de les vuit càmeres i dels sistemes per al seu funcionament és de 44.629,25 euros i la previsió és que estiguin totalment operatives abans de final d'aquest mes.

En una següent fase, l'Ajuntament té previst posar càmeres de control d'accessos també al barri vell de Palamós per controlar l'accés de vehicles a aquesta zona, restringint el trànsit rodat en tot l'àmbit del barri vell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook