L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va aprovar en ple d'aquest mes donar suport a la declaració de la Costa Brava com a reserva de la biosfera de la UNESCO, que promou la Diputació de Girona conjuntament amb altres administracions públiques i els agents locals.

Aquesta figura és un reconeixement internacional a territoris que tenen uns valors naturals de gran rellevància i que prenen el compromís per treballar de forma sostenible per a la conservació dels valors ambientals i ecològics afavorint la conservació del patrimoni natural, els paisatges litorals i marins, les espècies i la biodiversitat.

Un plantejament que l'Ajuntament diu compartir, i ho exemplifica amb el fet que en els darrers vuit anys ha aprofundit en l'adquisició i consolidació pública de zones verdes i espais lliures, seguint el disseny previst en el POUM. En el període del 2011 al 2018 s'han generat 678.343 metres quadrats d'espais lliures dins el teixit urbà, espais forestals no urbanitzables o bé zones verdes amb aparcament.

L'Ajuntament ha assolit aquests espais, segons han concretat les fonts municipals, a partir de convenis, expropiacions o desenvolupaments urbanístics (és a dir, la cessió obligatòria i gratuïta per part dels propietaris dels terrenys en el moment de ser desenvolupats) en les zones Treumal 1, Torrebosca, Suredes-Estanys, Mas Sais, Pinell 1 i 2, Mas Dausà, Oest de Sant Pol i Parc dels Estanys.

Alhora, informa l'Ajuntament, hi ha en desenvolupament tres nous projectes, en modalitat de cessió urbanística, que aportaran 26.757 metres quadrats més: PMU 4 de Castell d'Aro (espai lliure de 2.492 metres quadrats a l'avinguda que connecta aquesta vila amb Platja d'Aro), Isaac Albéniz 1 (espai verd amb aparcament de 2.500 metres quadrats al nord de Platja d'Aro) i l'ampliació de Port d'Aro, que permetrà consolidar com a espai lliure una superfície boscosa de 21.765 metres quadrats a primera línia de mar, evitant les construccions en aquest entorn a la Platja Gran.