21 de novembre de 2018
21.11.2018

Les modificacions a l'obra de Rius i Calvet incrementen el cost en 800.000 euros

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols pagarà 3.037.000 euros per l'execució del projecte

21.11.2018 | 00:34

El ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir amb els vots de l'equip de govern (TSF, ERC i PSC), i l'oposició de CiU i MES, el text refòs del projecte executiu d'urbanització del passeig de Rius i Calvet i de la platja del racó de Garbí. Aquest document inclou ara les modificacions que s'han fet durant l'execució del projecte. Amb aquest text refòs, el pressupost sobre projecte de l'obra és de 3.886.597 euros (IVA inclòs). No obstant això, va precisar l'alcalde, Carles Motas, l'import que pagarà l'Ajuntament és de 3.037.000 euros, com a conseqüència de les rebaixes que hi ha hagut en el procés d'adjudicació. Inicialment i fins ahir, l'Ajuntament abonava la totalitat de l'obra amb fons propis, però aquest dimarts el Govern va tenir coneixement que l'Agència Catalana de l'Aigua li ha concedit una subvenció de 291.812 euros per les obres de prevenció d'inundacions en aquest sector.

Motas va explicar que el projecte inicial es va licitar per tres milions d'euros i es va adjudicar per 2,2 milions. En aquest punt, el batlle va exposar que s'havien compromès a gastar tres milions d'euros en aquesta obra, motiu pel qual l'equip de govern va decidir reinvertir els 800.000 euros, que no s'havien gastat en la primera adjudicació, en les modificacions que ahir es van incloure en el text refòs, de manera que el cost final s'ha incrementat en aquesta xifra. Si bé els dos grups municipals de l'oposició van parlar d'improvisació -«el projecte no estava acabat», «no s'havien recordat de posar els lavabos»- i de mancances en el projecte inicial, l'alcalde va respondre que aquestes modificacions són «millores».

Entre les modificacions, que l'oposició veu com a oblits i el govern com a «millores», hi ha els lavabos a tocar de Palm Beach, l'estudi per recol·locar la Pepita, accés per a minusvàlids a les grades, canvi del ferm amb pedra natural, modificar les instal·lacions elèctriques per connectar-hi enllumenat i fer-hi celebracions, i desviar la canonada de les aigües plujanes per evitar inundacions al sector de l'ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook