Una sentència ha dictat que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha de pagar a un agent de la Policia Local una indemnització per les lesions i seqüeles que va patir arran de l'agressió d'un individu durant una intervenció policial. L'import que l'Ajuntament ha d'abonar com a responsable civil subsidiari a aquest agent, que es troba en servei actiu al cos policial ganxó, és de 26.390,50 euros, més els interessos legals que li corresponen. La sentència ha estat dictada per la magistrada del jutjat contenciós administratiu 1 de Girona i és ferma.

L'origen d'aquest procés judicial es remonta al 18 de setembre de 2013. L'advocat dels serveis jurídics del sindicat SAP-PL, Sergi Fernández, que ha representat l'agent en aquest cas, ha explicat que aquell dia el policia va intervenir en una actuació policial en què hi havia una persona molt alterada que reaccionava violentament. En un moment de forcejament, l'individu li va donar una puntada a la cama que li va provocar «fractura massiva de tíbia i peroné», on ja hi portava plaques i cargols. Unes lesions per les quals va necessitar ser intervingut quirúrgicament i va estar quasi quatre mesos de baixa.

L'agressió va arribar al jutjat penal número 1 de Girona, on l'agent i l'agressor van arribar a un acord perquè aquest li abonés una indemnització de 26.390,50 euros. No obstant això, el condemnat era insolvent i no va pagar res.

Aleshores, l'agent va reclamar la indemnització a l'Ajuntament, que la va desestimar, de manera que el cas va acabar al jutjat contenciós-administratiu. Segons ha explicat el lletrat Sergi Fernández, van reclamar l'aplicació de principi d'indemnitat que es reconeix en els articles 179 i 180 del Reglament Orgànic estatal de la Policia Governativa pel qual si un funcionari pateix una lesió en l'exercici de la seva feina sense que hi hagi dol, imprudència o negligència, l'administració per la qual treballa n'és responsable civil subsidiari, cosa que el jutjat reconeix i estima la demanda de l'agent.