El gran cabal del riu Ter dels darrers dies ha netejat la seva llera i, com a conseqüència, ha depositat a la desembocadura la gran quantitat de residus que s'hi amuntagaven.

Fins i tot, aquestes deixalles permeten dibuixar part del recorregut del riu, com ha posat de manifest l'activista ambiental Joan Olivet, que ha recollit els gots de festes majors que han arribat a la Gola del Ter i n'ha publicat la procedència: deu de Girona, quatre de la Bisbal d'Empordà -possiblement van viatjar a través de la crescuda del Daró-, a més d'altres de les festes de Salt, Celrà, Bordils i Rupià -també n'hi havia un d'Olot, que no es troba en el recorregut del Ter-.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), va exposar ahir que la quantitat de residus que ha portat el Ter en aquest episodi ha estat fora del que és habitual com a conseqüència de la gran quantitat d'aigua que ha baixat. A més de centenars d'ampolles de plàstic i plàstics diversos, Olivet ha fotografiat un casc de motociclista i un contenidor d'envasos. Per Rufí, «no pot ser que en ple segle XXI, el riu Ter sigui un abocador».

Una situació de la qual el batlle torroellenc en responsabilitza la gent incívica, una actitud que, finalment, ha d'acabar pagant l'Ajuntament que presideix: «Haurem de fer front a una despesa extraordinària per netejar la platja, i no pot ser que ho hagi d'assumir només l'Ajuntament de Torroella». Rufí va afegir que la neteja es farà un cop baixi més el nivell d'aigua que porta el Ter.