22 de novembre de 2018
22.11.2018
Diari de Girona

Torroella preguntarà al poble els usos futurs de les Clarisses

Arrenca aquest cap de setmana amb la celebració de visites guiades que es repetiran el desembre

22.11.2018 | 01:20
Vista general de l'interior del Convent de les Clarisses.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí inicia aquest mes de novembre el procés participatiu amb la ciutadania per definir els futurs usos del Convent de les Clarisses. El procés, que es desenvoluparà sota el lema «Obrim el Convent», desplegarà diverses activitats, com visites guiades a l'espai, entrevistes i enquestes individuals, accions al carrer i tallers deliberatius. A partir d'aquí, s'elaborarà un programa d'usos que serà desenvolupat en diverses fases, ha informat l'Ajuntament.

El passat mes d'abril, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i l'abadessa del Monestir de Santa Clara de Reus, Núria Viñas i Bartrina, van formalitzar la signatura del conveni de permuta pel qual l'Ajuntament adquiria el Convent per garantir-ne un ús públic. D'aquesta manera s'ampliava el fons patrimonial amb un equipament que ha format part de la història local.

L'Ajuntament té la voluntat que la finca, de pràcticament 2.000 metres quadrats, esdevingui un punt neuràlgic del nucli antic de la vila. Per aquest motiu, ha impulsat el procés de participació que vol recollir la visió de la ciutadania entorn el valor del convent, la seva relació amb la resta d'equipaments de la vila, les activitats i serveis que s'hi faran i els possibles models de gestió municipal.

«Obrim el Convent» començarà amb unes vistes guiades al convent aquests dissabte i diumenge i el cap de setmana del 8 i 9 de desembre. Les visites es faran a les 11 i a les 12 del matí i tindran una durada de 40 minuts. Es desenvoluparan en grups de màxim 20 persones, per aquest motiu cal inscripció prèvia la Museu de la Mediterrània. L'espai del pati es podrà visitar lliurement de les deu del matí a les dues de la tarda.

Les visites permetran conèixer l'espai des de dins i recollir les primeres aportacions de la ciutadania. Posteriorment, durant el mes de desembre, es realitzaran diverses accions al carrer i es duran a terme enquestes en línia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook