L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha anunciat aquesta setmana que l'Ajuntament ha realitzat un informe negatiu a la renovació de la concessió del Club de Mar en el format actual que té. És a dir, el consistori accepta que l'empresa que gestiona la concessió renovi la part dels habitatges, però que en quedi exclosa la part d'espai públic -l'embarcador i el que el concessionari havia batejat com a espai de solàrium-. La concessió d'aquest espai a l'empresa que gestiona el Club de Mar ha finalitzat aquest any.

La batalla per l'ús públic d'aquests espais que reclama l'Ajuntament, i dels quals vol obtenir la concessió, ve d'anys enrera i, per exemple, va provocar que la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat dictés una resolució sancionadora contra l'operador de la concessió per impedir la servitud de pas o, el que és el mateix, per ocupar irregularment i fer un ús privatiu del domini públic de la zona marítimoterrestre. Un posicionament que va ser avalat en primera instància pel jutjat contenciós-adminstratiu número 11 de Barcelona el 2016 -tant la Generalitat com Turispania, la societat operadora de la concessió, van recórrer la sentència-.

Motas va fer les declaracions al programa setmanal dedicat a l'alcalde a Ràdio Sant Feliu, en què va explicar que, administrativament, la proposta de l'Ajuntament és complicada perquè s'ha de valorar com dividir una concessió que era un conjunt.

L'ús privatiu d'aquest espai -l'embarcador i la zona de solàrium- per part del Club de Mar ha motivat la batalla legal i, malgrat el que va dictar el jutjat de Barcelona en primera instància, aquest estiu l'Ajuntament encara ha rebut queixes de particulars als quals se'ls ha volgut impedir l'accés. Amb la voluntat d'acabar amb aquestes situacions i de tenir un major control per garantir l'accés públic a la zona pública, l'Ajuntament vol aconseguir la concessió administrativa d'aquest espai.