L'Ajuntament de Palamós inicia avui el projecte d'instal·lació d'una pilona automàtica retràctil i dels sistemes complementaris de senyalització i control al carrer de Dídac Garrell i Tauler en la confluència d'aquest vial amb l'avinguda de l'Onze de Setembre. La realització d'aquesta obra i de la implementació del sistema permet seguir prioritzant els espais per a vianants al municipi, restringint, en franges horàries i períodes concrets, el trànsit rodat en aquest àmbit tan cèntric de la vila, que inclou també la plaça dels Arbres i el carrer de Cervantes, ha informat l'Ajuntament.

Els treballs són a càrrec d'una empresa especialitzada que iniciarà les tasques amb la realització de canalitzacions, rases i cimentacions necessàries per als equips a instal·lar. Posteriorment s'ubicarà la pilona automàtica així com els equips complementaris, que inclou l'ampliació de tanques delimitadores, o bé la ubicació de semàfors i senyalització vertical lluminosa mitjançant la qual s'advertirà, des de l'avinguda de l'Onze de Setembre, dels períodes de tancament al trànsit d'aquest carrer.

El projecte també inclou la instal·lació d'una càmera que permetrà la visualització remota de la cruïlla des de la comissaria de la Policia Local, on els agents podran controlar els vehicles que accedeixen a aquest àmbit en moments de tancament al trànsit. Cal recordar que la mesura no afecta en cap cas els serveis d'emergència, el transport públic o els veïns que hi tinguin garatge, que podran abaixar la pilona mitjançant un comandament a distància.

Aquestes obres, amb un cost de 34.596,04 euros, es perllongaran fins al proper divendres, període en el qual no es permetrà la circulació de vehicles en aquest carrer. Aquesta prohibició també afectarà la plaça dels Arbres, així com el primer tram del carrer de Cervantes (entre pl. dels Arbres i c/ de Josep Fàbrega i Pou). Durant la realització d'aquest projecte els propietaris d'aparcament tancat situat dins l'àmbit afectat podran accedir amb el seu cotxe als respectius garatges.