El director i actor de l'Agrupació teatral Benet Escriba, Ricard Pelló, va morir ahir als 84 anys. Segons va informar Ràdio Sant Feliu, Pelló era una persona molt coneguda a la localitat, sobretot per la seva tasca i dedicació en la impulsió i manteniment de l'activitat teatral a Sant Feliu. L'any 1984 va fundar l'Agrupació Teatral Benet Escriba (ATBE) juntament amb la seva esposa, Roser Descayre.

Aquesta entitat de teatre amateur ha estat l'encarregada de representar durant anys els Pastorets al municipi ganxó, a més de participar en diversos esdeveniments culturals de la ciutat com la Cançó de Taverna o el teatre a la fresca. Pelló juntament amb Descayre també van impulsar la implantació del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols que es troba en curs en la seva catorzena edició.

A més, la Benet Escriba ha estat distingida amb nombrosos premis i distincions d'entre els quals destaquen el lliurat el novembre de 2014 per la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya i la distinció Porta Ferrada d'Or, que l'any 1995 li va atorgar l'Associació Turística Guixolenca. Nascut a Sant Feliu l'any 1934, Ricard Pelló serà acomiadat avui a les deu del matí a l'església Mare de Déu dels Àngels del Monestir.