Una dotzena de persones van tornar a arrencar ahir les estelades que hi ha penjades als fanals del carrer de Girona al municipi de Verges. La tinenta d'alcalde del municipi, Susanna Ribas, va assenyalar que en aquesta ocasió les «han tret totes» i que a més es van produir pintades als fanals.

L'Ajuntament de Verges ja va denunciar ahir les pintades perquè malmeten el mobiliari urbà. Ahir mateix, es van convocar els veïns del poble a les cinc de la tarda per tornar a penjar les estelades als fanals i «treure les banderes espanyoles que van pintar a dalt i a baix dels plàstics grocs que envolten els pals de l'enllumenat públic.

El jutjat d'instrucció 1 de la Bisbal va absoldre ahir sis acusats d'intentar endur-se un senyal amb la inscripció Municipi adherit a l'Associació de Municipis per la Independència de Pals el 6 de juny passat. La sentència recull que no ha quedat provat que els processats, que van anar a la població amb l'objectiu de retirar llaços grocs de l'espai públic, arrenquessin el cartell situat a l'entrada del municipi.

L'advocada de l'Ajuntament els acusava d'un delicte lleu de furt o, com a alternativa, d'un delicte lleu de danys amb agreujant de disfressa perquè alguns anaven encaputxats. La sentència descarta els delictes.