L'Ajuntament de Forallac (Baix Empordà) i la Diputació de Girona estan executant els treballs per fer visitable la Torre de les Hores de Peratallada, que data d'entre els segles XII i XV. Es tracta d'una de les més ben conservades del conjunt medieval. La intervenció arquitectònica, que va començar el mes de setembre, dona continuïtat a les obres de consolidació que es van fer a finals de 2017 i permetrà recuperar l'estructura, que estava malmesa. L'actuació, pressupostada en 30.000 euros, es farà en dues fases. La primera acabarà a finals d'aquest mes i la segona continuarà l'any que ve.

La intervenció actual dotarà la torre d'una nova escala metàl·lica interior, que permetrà observar l' estructura constructiva i pujar fins al campanar. També està previst reproduir el terra del pis central, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s'encabiran de nou bigues de fusta.

A la part superior es retirarà l'actual coberta de l'edifici i se'n posarà una de plana per poder habilitar-hi un mirador al conjunt del nucli antic.

L'ull de l'escala es protegirà i hi baixaran les peces que fan funcionar la maquinària del rellotge, una peça mecànica del segle XIX, que s'està reparant i ajustant perquè marqui les hores exactes. El rellotge quedarà visible a la planta superior.

El projecte l'ha elaborat el servei de monuments de la Diputació, que en aquesta primera fase hi aporta 24.200 euros. L'Ajuntament de Forallac hi invertirà la resta.