Després de 23 anys en funcionament, la seu comarcal de l'Associació Comunitària AntiSida de Girona tancarà les portes el pròxim 31 de desembre, a causa de la «lentitud» de gestió de la Generalitat. A través d'un comunicat, l'entitat explica que aquesta falta de celeritat ha provocat «retards inadmissibles en les convocatòries, aprovacions i pagaments de subvencions a les entitats del tercer sector» i que, per aquest motiu, la seu física de l'entitat -ubicada a Sant Feliu de Guíxols- ha quedat «obsoleta». A més, critiquen que els treballadors, voluntaris i particulars han hagut de fer de «banc» de l'associació, una situació que s'ha fet «insostenible».

En el document, l'equip de l'ACAs recorda que aquest centre va obrir l'any 1995 sota la coordinació del ganxó Jordi Coll, amb l'objectiu de fer prevenció i d'acompanyar les persones afectades per aquesta malaltia i els seus familiars. Per obrir la seu, Coll va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu i de l'Hospital de Palamós.

A la carta, també es remarca que, amb el pas dels anys, la malaltia ha anat canviant i des de l'associació es van anar iniciant nous projectes i estenent-se per la comarca amb el programa Salut Jove i fent prevenció no només de la Sida sinó també sobre la drogodependència, l'alcoholisme o l'assetjament escolar, entre altres.

Finalment reivindiquen que les entitats fan «una feina ingent que hauria d'assumir la pròpia administració pública» i per contra són els «grans silenciats». «No podem callar més. No volem callar més», conclouen.