02 de gener de 2019
02.01.2019
Diari de Girona

El promotor d'Aigua Xelida assegura que va comunicar la tala a l'Ajuntament

L'empresa explica en un comunicat que l'obra per construir 33 xalets de luxe al paratge és legal

01.01.2019 | 22:29
El promotor d'Aigua Xelida assegura que va comunicar la tala a l'Ajuntament

El promotor de la urbanització de luxe a la cala d'Aigua Xelida de Palafrugell assegura que l'obra és legal i que va comunicar la tala d'arbres a l'Ajuntament. Aiguacel Costa Brava SL va fer els aclariments a través d'un comunicat aquest dilluns després de la denúncia per la tala de 700 arbres al paratge.

L'empresa té un projecte per construir 33 xalets de luxe que es va actualitzar aquest estiu amb el vistiplau definitiu del ple municipal. Sobre la polèmica, el promotor va assegurar que l'Ajuntament ja estava al corrent de l'inici de la tala d'arbres, perquè així se li va fer saber a través d'una comunicació entrada aquest 24 de desembre. Segons Aiguacel Costa Brava SL, s'han «conservat i senyalitzat» aquells pins i alzines que no s'havien de talar i, fins i tot, s'han deixat a lloc altres exemplars que «no era obligatori» preservar.

D'aquesta manera, el promotor de la urbanització de luxe a la cala d'Aigua Xelida ha sortit al pas de la denúncia feta pels ecologistes. La plataforma SOS Costa Brava ha criticat que, aprofitant aquests dies de Nadal, s'hagin talat fins a 700 arbres -majoritàriament, pins- en aquest paratge de Tamariu. Els ecologistes asseguren que la tala s'ha fet sense permís i han reclamat tant a l'Ajuntament com als agents rurals que actuïn.

Aiguacel Costa Brava SL, però, va assegurar que l'obra és legal i que la urbanització «està plenament emparada» pel pla general de Palafrugell (aprovat per Urbanisme el passat 2015). Segons informa la promotora, el projecte per aixecar 33 xalets de luxe de 300 metres quadrats al paratge es va aprovar, d'entrada, l'any 2006. L'aleshores Ajuntament de Palafrugell ja hi va donar el vistiplau definitiu.

Aquest mateix 2018, però, dotze anys més tard d'aquella aprovació, la mateixa promotora va actualitzar el projecte «amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'obra». Segons subratlla el comunicat d'Aiguacel, l'Ajuntament va aprovar inicialment aquesta modificació el 26 de juny passat. La promotora explica, però, que segons recull la Llei d'Urbanisme de Catalunya, a hores d'ara el projecte d'urbanització ja es pot considerar aprovat de manera definitiva «per silenci administratiu positiu».

Per això, Aiguacel subratlla que l'obra d'urbanització en aquest paratge -que comprèn 33 hectàrees- està emparada per llei. I a més, la promotora també assegura que va complir els tràmits necessaris i va comunicar a l'Ajuntament de Palafrugell que les màquines entrarien a la finca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook