Els habitants de Calonge i Sant Antoni ja saben on es destinaran els 75.000 euros dels pressupostos participatius.

Després del procés de participació ciutadana, la inversió d'aquesta partida anirà destinada a l'asfaltatge dels carrers del municipi el 2019. El tercer any ha comptat amb 1.316 participacions ciutadanes. L'Ajuntament valora positivament els resultats, que representen més de 106 presentacions de propostes, 607 votacions en la primera volta -en la qual es van decidir els set projectes finalistes- i 603 interaccions en la fase final per triar-ne el guanyador.

El projecte de millora de carrers ha rebut el 22,27% dels vots vàlids emesos. En segon lloc, s'ha situat el projecte d'obres d'arranjament de l'avinguda dels Països Catalans, amb el 20,12% dels vots vàlids emesos.

Per aquest motiu, com que la diferència entre els dos projectes només ha estat d'11 vots, l'equip de govern també ha decidit tirar endavant les obres de l'avinguda dels Països Catalans.

En aquest sentit, la segona inversió serà totalment a banda dels 75.000? destinats als pressupostos participatius. Pel que fa a la resta de projectes, la millora dels parcs infantils ha quedat en tercer lloc (13,48%), en quart lloc ha quedat el projecte de creació i millora de parcs de lleure per a gossos (12,70%) i en el cinquè, el de creació d'un espai d'horts urbans per a l'autoconsum i promoció de l'agricultura ecològica (12,30%).

Els darrers projectes han estat en l'ampliació i millora del carril bici amb un 9,96% de vots i la creació i millora dels parcs esportius i de salut per poder fer exercici a l'aire lliure amb un 9,18. L'Ajuntament fa una valoració positiva del que es consolida com «a principal canal de participació ciutadana al municipi».