L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols retirarà abans de final de mes l'amiant d'una nau abandonada entre el del carrer del Sol i el carrer de la Creu. L'actuació té un cost de 17.000 euros i el cost dels treballs subsidiaris es podran recuperar quan hi hagi una compravenda, ja que s'inscriuran com a càrrega al registre de la propietat.

«Les obres són necessàries perquè el fibrociment s'ha trencat i deteriorat pel fet de ser una nau industrial sense ús», va apuntar ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs.

De fet, els veïns van formular una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya pels perills que podia suposar per a la salut i l'ens va instar el consistori a prendre mesures per retirar les restes el mes de març.

D'altra banda, Saballs va explicar que el consistori explora l'opció que s'enderroqui tota la nau i el solar es destini provisionalment a aparcament, com va passar amb una finca annexa. Aquesta mesura seria positiva tenint present el dèficit de places d'aparcament i el fet de trobar-se en una zona cèntrica del municipi. «Crec que solucionaria la manca d'aparcament en el moment que surti quan hi hagi la possibilitat», va comentar el regidor.

La propietat de la finca actualment no existeix perquè l'empresa va entrar en un concurs de creditors i va sortir a una subhasta que va quedar deserta. De totes maneres, va informar Saballs, «el dia que algú s'adjudiqui la nau l'Ajuntament recuperarà els diners invertits.