El municipi de Palamós celebrarà demà diumenge la festa de Sant Antoni Abat amb la tradicional benedicció d'animals. Les activitats de la jornada s'iniciaran a les dotze del matí al passeig del Mar, amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Flama de Farners.

Com en altres ocasions, la primera ballada de l'any que organitza l'Agrupació Sardanista Costa Brava és dedicada al compositor sardanista de Calonge Ricard Viladesau, que va morir el 2005. En aquest sentit, el programa girarà al voltant de la seva obra.

Una hora més tard, a la una del migdia, començarà l'acte de benedicció dels animals, que tindrà lloc davant l'oficina de Turisme al passeig del Mar. La benedicció serà celebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria de Palamós, mossèn Pere Narbón.

Un cop finalitzat l'acte es durà a terme el lliurament a tots els assistents d'un dels elements tradicionals d'aquesta festivitat. El «Pa de Sant Antoni» es lliura als amos dels animals que participen de la benedicció amb l'antiga creença de ser un aliment protector d'epidèmies, maleficis del dimoni i de tenir una acció preventiva contra tempestes i llamps. Aquesta serà la dinovena edició consecutiva de la celebració al municipi, que es va recuperar l'any 2000. La tradicional festa està organitzada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament i l'Agrupació Sardanista Costa Brava, amb la col·laboració de la parròquia de Santa Maria i de l'empresa La Fleca de l'Empordà.