Begur comença la reconversió de l'aparcament de la plaça del Carme en parc urbà. L'actuació ha començat aquesta setmana i mantindrà una petita zona d'aparcament. La modificació és part d'un pla més ampli per reduir la densitat urbana.

En aquest sentit, la segona actuació és a la plaça del carrer Sant Pere, que es farà al mes d'octubre, un cop passada la temporada turística. «L'objectiu és obrir el nucli a les persones, creant punts de trobada», va recordar ahir el regidor d'Obres i Serveis, Francesc Pilsà.

L'adequació i condicionament de la plaça del Carme té un termini d'execució d'un mes i consisteix en destinar la major part de la seva superfície en un parc, que tindrà un paviment de sauló i una rampa d'accés.

Tot i això, una petita part, separada per un muret, s'adequarà per a aparcament de manera ordenada i pavimentada. A més, el projecte també preveu el drenatge de les aigües pluvials, la instal·lació de punts de llum i el soterrament de les línies de baixa tensió i de telefonia que creuen actualment pel mig de la plaça. Segons l'Ajuntament, l'actuació té un pressupost de 40.697 euros.

Pel que fa a la reurbanització de la plaça del carrer Sant Pere es concreta en eliminar el mur perimetral que hi ha actualment i salvar la diferència de cota amb diverses terrasses formades amb mur de pedra seca que connectin els diferents nivells d'accés al parc. A la part més alta es crearà una terrassa amb un paviment de peces de formigó prefabricat i, a un segon nivell, es crearan dos espais verds amb arbres i gespa.