La Torre de Can Mario torna a ser visible a Palafrugell. Durant els darrers mesos s'han realitzat tasques preventives de restauració i conservació.

La construcció és un símbol de l'època d'or de la indústria del suro i l'Ajuntament va començar les feines de manteniment per netejar i eliminar els anteriors revestiments, consolidar i restaurar l'estructura de ferro.

A més, s'ha aplicat una protecció anticorrosiu per pintar amb el mateix cromatisme que tenia la Torre abans de la restauració i en compliment dels informes de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona.El projecte va ser redactat i dirigit pels Serveis Tècnics Municipals i l'empresa adjudicatària de l'obra fou construccions amb un pressupost de 180.000 euros.

Una construcció única

La construcció -coneguda també com a Torre de les Aigües o Torre de l'Armstrong- va ser construïda entre els anys 1904 i 1905 amb la finalitat de subjectar un dipòsit que podia contenir fins a 52 metres cúbics d'aigua de reserva per a la indústria.

La construcció formava part de la bona xarxa d'extinció d'incendis de la que disposava la fàbrica i el dipòsit era omplert i buidat a través d'una única canonada de 150 mil·límetres de diàmetre, que bombava aigua des d'un pou situat a la mateixa base de la Torre.

El seu dissenyador el General Guitart i Lostalo (1859-1926) va ser arquitecte municipal de Sant Feliu de Guíxols i va fer altres obres al municipi com El Casino La Constància o l'Asil Surís.

L'any 2000, gràcies a una iniciativa popular, va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, a causa de la seva estructura i valors artístics poc comuns per aquest tipus de construccions. Ara, després de les darreres tasques de reforma i manteniment, la Torra torna a lluir al municipi.