Els Mossos d'Esquadra van descobrir el 13 de febrer una gran plantació de marihuana amagada en una nau industrial de Vulpellac, un nucli de població que pertany al municipi de Forallac. En total hi van intervenir més de 160 quilos de cabdells d'aquesta droga, una quantitat que en el mercat negre estaria valorada en un milió d'euros.

L'operatiu policial també va permetre detenir dos homes, de 42 i 60 anys, de nacionalitat alemanya i espanyola, amb domicilis a Forallac i Sant Feliu de Guíxols respectivament, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i frau elèctric. Els arrestats, que feien servir inhibidors d'olors per evitar ser descoberts, van passar el 15 de febrer a disposició del jutge, que va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació policial es va posar en marxa a mitjans de gener, quan la policia de la Bisbal de l'Empordà va rebre diverses queixes veïnals que els alertaven que en una nau industrial situada al carrer Ponent de Vulpellac hi podria haver una plantació de marihuana ocultada, ja que s'hi sentia soroll de maquinària i algunes olors.