El partit Moviment d'Esquerres (MES) ha presentat amb pocs dies de diferència candidatures a Sant Feliu de Guíxols i a Begur i Esclanyà. La formació política està a favor de l'autodeterminació de Catalunya i és una escissió del 2014, a causa del procés, del Partit Socialista de Catalunya (PSC).

El cap de llista a Begur i Esclanyà, Jordi Carreras, es va presentar públicament el dijous coincidint amb l'acte que feia el partit a Girona, on va anunciar que vàries llistes de MES a la demarcació es presentarien amb la nova coalició UPM cat.

Pel que fa a Begur, va assegurar ahir Carreras: «Som un grup d'una quinzena de persones diverses que venen d'associacions i entitats del poble» i que «en els propers dies farem pública la llista».

Carreras va encapçalar el grup del PSC al municipi el 2011 i a les darreres municipals del 2014 no es va presentar. «Defensem el municipalisme» i en el partit tenim gent de diverses ideologies, va apuntar. Carreras també va criticar l'aposta exagerada pel turisme i va defensar la participació ciutadana en les propostes del consistori. El nom amb què es presenta és MES Begur i Esclanyà, i, com altres formacions a Girona, porta un guionet amb les sigles UPM cat referents a l'adhesió a la coalició. MES és la primera vegada que es presenta a Begur.

Pere Albó repeteix

L'actual cap de llista i regidor de MES a Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, repeteix com alcaldable per la formació. El partit va presentar públicament el candidat el dissabte amb un acte amb els veïns a la cafeteria-bar Mistral del passeig del Mar de Sant Feliu.

En aquest sentit, la formació va aprofitar la jornada per presentar el número dos i tres de la llista, que seran Anna Bigas i Pere Moreno, respectivament. Albó és advocat i va ser alcalde pel PSC entre el 2007 i el 2010. Durant el procés va abandonar la militància socialista i a les últimes eleccions municipals va incorporar-se al grup progressista de MES amb el nom d'AVANCEM.

«Som l'única alternativa real al municipi», va apuntar ahir Albó, que va criticar els «projectes enlluernadors» de l'actual mandat com l'anunciat projecte Thyssen la setmana passada i va defensar una manera de fer política més pròxima i propera.