Begur portarà la canalització subterrània per la instal·lació de la fibra òptica en tot l'àmbit de Sa Fontansa. L'actuació també servirà per renovar el paviment de les voreres i per la instal·lació de punts de llum amb el sistema de tecnologia led d'aquest nucli de l'entrada del poble.

Les obres del projecte que s'acaba d'adjudicar començaran a principis de març. El preu de licitació és de 464.479 euros i el termini d'execució és de 5 mesos. Segons apunta el regidor d'Obres i Serveis, Francesc Pilsà, les obres són necessàries, ja que «la majoria de cases són de primera residència i on fa anys que no s'hi han portat a terme millores».

El sector de Sa Fontansa actualment té un aspecte consolidat amb els vials pavimentats amb un ferm asfàltic a la calçada, paviments diversos de formigó, enllosat de pedra a les voreres i els serveis bàsics d'aigua, sanejament, electricitat, telèfons i enllumenat públic.

Per contra, segons el consistori, presenta una problemàtica en el mal estat dels paviments de les voreres, l'estat deficient de l'encintat amb la vorada i les instal·lacions aèries de telèfons es poden millorar. A més, l'enllumenat amb làmpades de vapor de sodi d'alta pressió que suposen un cost energètic elevat, són de baix rendiment i estan en mal estat de conservació.

Les properes setmanes

En aquest sentit, l'actuació de les obres suposarà una millora pel que fa a la renovació de les voreres, la implementació de llum amb el sistema de tecnologia led i les canalitzacions subterrànies per la fibra òptica. Les actuacions començaran en les properes setmanes.