L'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit va presentar ahir l'estudi per a la millora de la zona comercial del nucli del municipi. Entre altres modificacions, el projecte preveu la reforma del mobiliari urbà, de l'enllumenat, d'enjardinament o de soterrament de línies elèctriques del centre. A més, preveu una actualització de l'ordenança d'ocupació de via pública i la definició d'una carta de colors per a les façanes.

«Actualment ens trobem que tota la zona comercial més cèntrica podria quedar desfasada», assegura el president de l'EMD, Genís Dalmau. En aquest sentit, la iniciativa -en la qual té competències l'equip de govern- pretén valorar aquest espai després que les obres de reforma de la zona del port de l'Estartit i del passeig marítim estiguin en breus acabades.

La presentació del projecte es va fer ahir oberta al públic i, segons Dalmau, la iniciativa és de llarga durada però la previsió és que les obres de la primera fase comencin entre novembre i abril, i serien referents a l'enllumenat.

La zona d'actuació afecta 191 establiments dels quals 58 són comerços; 43, bars o restaurants; 21, locals tancats, i 13, altres establiments. En aquest sentit, Dalmau reconeix que hi haurà una part d'inversió pública i una part privada.