Santa Cristina d'Aro aprova els pressupostos ordinaris de 7,45 milions d'euros per al 2019. La proposta es va portar a votació dimecres i va rebre nou vots favorables, dues abstencions i dos vots contraris. L'equip de govern amb majoria de vuit regidors -format per ERC, Guanyarem i Independents per Santa Cristina- va rebre el suport del regidor de Junts per Santa Cristina d'Aro. Pel que fa a les abstencions, van ser dels grups dels Emprenedors i el PP, que tenen un regidor respectivament. Mentre que els dos regidors de CiU van votar-hi en contra.

«Es tracta d'uns pressupostos similars als de l'any passat amb un increment notori a la partida de personal», assegura el regidor d'Hisenda, Josep Xifra. L'increment, apunta, és principalment a causa de tres factors. El primer, l'augment estatal del 2,5% dels sous del personal; el segon, la contractació d'un arquitecte municipal a jornada complerta; i el darrer, per la contractació d'un enginyer municipal que començarà d'aquí a dues setmanes després que es convoqués la plaça al gener. En aquest sentit, destaca l'increment a la partida de personal, de 244.000 euros. «També ampliem la partida de benestar social amb la cobertura d'una baixa al servei d'atenció al ciutadà», explica Xifra.

El vot contrari de Convergència va ser a causa de discrepàncies amb el procediment amb què es van votar els pressupostos del 2018. L'exalcalde i actual regidor de CiU Josep Llença va apuntar que «quan es va aprovar el pressupost de 2018 també es va aprovar el pla d'inversions de 2018 i 2019». Aleshores hi van votar en contra i, ara, per tant, «no podem aprovar-ho».

Les inversions, més endavant

Respecte a les inversions reals, tot i comptar ja en aquest pressupost amb una partida de 30.136 euros, la major part s'aprovaran un cop se sàpiga el romanent líquid de tresoreria provinent del tancament del pressupost de l'any passat.

En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Xavier Sala, va explicar al ple que la setmana vinent es tancarà el pressupost del 2018 i que al març es portarà a votació el pressupost d'inversions.