05 de març de 2019
05.03.2019
Diari de Girona

Palamós estalvia més de 36.000 euros en la despesa d'enllumentat públic

La reducció s'ha aconseguit a través de la implementació del sistema led i la integració d'un nou programa informàtic

05.03.2019 | 20:48
Palamós estalvia més de 36.000 euros en la despesa d'enllumentat públic

El municipi de Palamós segueix reduint de manera progressiva els consums elèctrics anuals a la vila, amb la consegüent disminució d'emissions de CO2 a l'atmosfera i possibilitant l'estalvi econòmic. En termes econòmics, aquest estalvi suposa entre 36.000 i 38.000 euros.

Aquest és el resultat de la comparativa que s'ha fet dels consums realitzats durant aquests primers mesos de 2019 amb els consums dels darrers anys. L'estudi tècnic mostra una reducció de la potència contractada en més de la meitat, de 935 kW a 418 kW, el que suposa un estalvi només en el terme fix de la factura eléctrica pel que fa a la potència de més de 38.000 euros per any.

Per altra banda, l'Ajuntament de Palamós ha executat en els darrers anys diversos projectes amb l'objectiu de reduir la despesa energètica al municipi. En aquest sentit, el consistori destaca la realització la substitució de lluminàries a diversos carrers de la vila que fins al moment comptaven amb instal·lacions antigues, i que han permès l'ajust de les potències contractades de molts d'ells.

El sistema led

Els carrers on s'han produït les actuacions són el Josep Carbó i Vidal, el Josep Joan, el Santiago Bañeras i Goday, el Baldomer Cateura, trams d'Aragó, el de Provença, o el de Pere Joan. A més, dels carrers de l'entorn de l'escola Vedruna, del carrer Ample i de la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran, entre altres.

En tots aquests casos, informa l'Ajuntament, s'han canviat els punts de llum d'aquests carrers dotats amb diversos models que havien quedat desfasats pel que fa a la tecnologia i eficàcia, per noves llums led més eficients i amb un consum elèctric reduït. Aquest procés de substitució s'aplicarà progressivament en altres sectors de la vila.

Nou sistema informàtic

El consistori compta també amb un sistema d'informació energètica implementat recentment mitjançant el qual es realitza una acurada anàlisi del rendiment i la funcionalitat de tots els punts de subministrament del municipi.
Gràcies al nou programa informàtic s'ha pogut realitzar una anàlisi acurat de tots els punts de subministrament elèctric que depenen de l'Ajuntament de Palamós. D'aquesta manera es pot fer un seguiment acurat detectant sobreconsums i altres defectes, possibilitant actuar d'una manera àgil per solucionar-los.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook