El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Calonge Norbert Botella passa a no adscrit per divergències amb el partit. L'elecció del candidat a les municipals va generar una crisi interna a la formació i ha propiciat, segons Botella, que 13 dels 23 militants que tenien l'hagin abandonat. Botella diu que durant els últims sis mesos han estat treballant per escollir un cap de llista i que després que Sergi Abad, escollit en un procés de primàries, hi renunciés la situació al partit ha anat a pitjor.

Segons relata, es van fer unes noves primàries on hi optava ell i Miquel Bell-lloch, que va guanyar. La confecció de la llista, però, va provocar una nova crisi que va fer que hi renunciés i es va convocar una nova assemblea que, segons Botella, la "cúpula d'ERC" va anul·lar dos dies abans. Pel regidor, la situació és comparable a l'aplicació "d'un 155" que "despulla" als militants dels seus drets. Els exmilitants ja treballen en una nova candidatura "de quilòmetre zero".

Les divergències per escollir cap de llista a Calonge van començar després que el candidat sortint de les primeres primàries, Sergi Abad, hi renunciés per motius personals. Aleshores, se'n va convocar una de nova on hi optaven Botella i Miquel Bell-lloch. Segons ha explicat Botella, a la primera votació van empatar i, a la segona, Bell-lloch va guanyar per un vot.

En una assemblea extraordinària per explicar la confecció de la llista, però, les divergències van aflorar i Bell-lloc va anunciar "verbalment i per escrit" que hi renunciava i es donava de baixa. "Uns dies després va dir que potser havia estat una decisió impulsiva i que volia retractar-se", diu Botella. El partit, amb el suport de la "cúpula d'ERC", acordar votar en una nova assemblea si acceptaven la rectificació de Bell-lloc i va guanyar el "no".

Davant d'això, detalla Botella, es va decidir convocar unes noves primàries que s'havien de celebrar el 6 de febrer però que "la cúpula anul·la dos dies abans al·legant uns defectes de forma que no existien". "Això ho van fer perquè sabien que no sortiria el candidat que volien i a la pràctica suposa un 155 perquè despullen els drets dels militants", insisteix Botella.

Un sector va decidir impugnar-ho a la comissió de garanties però "no hi ha hagut resposta". La situació ha provocat, segons Botella, que 13 dels 23 militants que el partit tenia al municipi hagin decidit abandonar-lo i ell passarà a ser regidor no adscrit.

A més, diu que estan treballant per crear una candidatura alternativa "de quilòmetre zero" i desvinculada de partits polítics". Es mostra decebut amb la gestió d'un partit "de doble moral" que ha actuat amb un "esperit poc o gens democràtic".

Fins ara, ERC tenia cinc regidors a l'oposició del consistori.