08 de març de 2019
08.03.2019
Diari de Girona

Aquesta és la nova imatge del núcli històric d'Ullà

El projecte va començarel novembre i està previst que estigui acabat el maig

08.03.2019 | 13:29
Aquesta és la nova imatge del núcli històric d'Ullà

La reforma del nucli històric d'Ullà amb l'execució del projecte de pavimentació i millora dels serveis comença a visualitzar-se. El projecte es va començar a executar el novembre i està previst que estigui totalment acabat abans del maig. En aquest sentit, les primeres reformes a alguns carrers ja es poden apreciar.

L'actuació afecta a 3.500 metres quadrats i es concreta en eliminar l'actual pavimentació d'aglomerat asfàltic. En el seu lloc es col·locaran llambordes tant a la part central dels vials, fent de desguàs central de superfície per les aigües plujanes, com també als laterals, a les voreres, que estaran en l'àmbit de calçada.

Les obres es fan per millorar els vials que actualment són irregular. La resta de la vialitat es farà amb formigó i cada cinc metres es col·locaran rengleres de llambordes. Respecte als serveis, es canvia el d'aigua potable i el de sanejament malmès. La preparació per poder soterrar el llum i telefonia ha quedat finalment fora del projecte per evitar superar el màxim permès a escala econòmica i els terminis marcats pel mateix pla.

Projectes sobre la taula

Les obres tenen un cost de 290.800 euros i formen part del Pla de Barris de la Generalitat, que assumeix el 75 per cent del cost. La resta de la despesa és assumit directament per l'Ajuntament. En aquest sentit, l'actuació afecta a la plaça de Catalunya, la plaça Espanya, el carrer Major, el carrer Muntanya, el carrer Sant Andreu i l'entorn de l'església parroquial.

Per altra banda, de l'Ajuntament ja s'està treballant per portar a terme les altres dues fases del Pla de Barris per estendre la millora urbana a tot el nucli antic d'Ullà. Per aquest any, el consistori treballa la tramitació i adjudicació de la segona fase, que inclourà els carrers Santa Caterina i dels Bous, a més de finalitzar el carrer Muntanya, la placeta i iniciar un tram del carrer Jeroni Pujol. Pel que fa a la tercera fase, tancaria l'actuació al nucli amb els carrers pendents: de la Font, Sant Antoni, el tram pendent de Jeroni Pujol, a més de la plaça de la Font. Al mateix temps, hi ha prevista una estació de bombeig a la part baixa del poble per facilitar la portada de les aigües negres d'un sector de veïns fins al col·lector general.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook